Benodigd:

4 konijnenbouten
2 eetl. bloem
4 eetl. margarine
8 plakjes ontbijtspek
200 gr. gedroogde pruimen zonder pit
4 takjes tijm
2 laurierblaadjes
2½ dl. gevogeltebouillon
– klein flesje zoet bier
200 gr. wortelreepjes
– peper en zout

konijn met pruimen

Bereidingswijze:

Peper en zout de konijnenbouten en wentel ze door de bloem. Verhit de margarine en bak hierin het vlees goudbruin. Snijd de plakjes ontbijtspek in blokjes. Pel de ui, snijd ‘m in blokjes en voeg deze samen met het spek bij het vlees. Voeg de takjes tijm en de laurierblaadjes toe en laat deze even meefruiten. Blus het geheel af met de bouillon (deze moet goed op smaak zijn!) en het zoete bier en laat het gerecht op een laag vuur in ca. 1,5 uur garen. Verwijder tijmtakjes en laurierblaadjes, voeg de pruimen en de wortelreepjes toe en laat deze nog ca. 10 minuten mee garen. Serveer het stoofgerecht in warme diepe borden.

(1)