• Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Voedingswaarden: Niet bekend
  • Tags:
  • versgemalen peper, witte druiven, vleesbouillon, komijnzaadjes.
 Kalfsentrecote met druiven en noten

Ingrediënten

  • 4 kalfsentrecotes (op kamertemperatuur)
  • Zout en versgemalen peper
  • 500 g gesneden witte kool
  • 1 venkelknol, geschaafd
  • 2 theel. komijnzaadjes (of 1 theel. komijn­poeder
  • 125 ml vleesbouillon
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • Ca. 20 witte druiven
  • Aluminiumfolie

Bereiden

Bestrooi de kalfsentrecotes met zout en peper.Kook de witte kool met de venkel en komijnzaadjes en een snufje zout gaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak de entrecotes circa 6 minuten. Draai ze halverwege de baktijd om. Schep het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Voeg de bouillon, de walnoten en druiven aan het braadvocht toe. Laat alles enkele minuten sudderen. Verdeel het vlees over de borden en schep noten, druiven en jus erop. Schep de witte kool ernaast.

(3)