Benodigd:

– 1 aardappel
– 2 eetl. maïsolie
– 1 halve theel. mosterdzaad
– 1 mespuntje koenjit
– 1 ui, in ringen
– 3 tomaten, zonder vel en grof gehakt
– 1 eetl. gehakte koriander
– 500 gram wijtingfilet
– gesmolten margarine
– zout en peper
– 1 citroen, in plakjes

Bereiding:

Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Kook ze beetgaar met een beetje zout. Verhit de olie in een pan en bak hierin de uiringen samen met de koenjit en het mosterdzaad. Voeg na 5 minuten de gehakte tomaten toe. Bak deze 5 minuten mee. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en strooi de gehakte koriander er over. Bestrooi de wijtingfilets met peper en zout en bestrijk ze met de gesmolten boter. Bak ze kort in een hete koekenpan. Leg de wijtingfilets op een schaal. Lepel het aardappelmengsel er over en leg de plakjes citroen er naast.

(45)