Ingredienten:

  • Kabeljauw 6 stukken
  • Visbouillon
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 6 aardappels
  • bodempje sla of zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Tomatenpuree

Voorbereiding:

  • Snijd de aardappel in schijfjes
  • De ui in dunne slierten en plet de knoflook.
  • Oven voorverwarmen op 200 gr

Bereiding:

Verspreid 1 eetlepel olie in een ovenvaste schaal. Plaats de vis in de schaal en verdeel de uien en knoflook erover heen. Doe wat olie over het geheel.(weinig) Bestrooi met zout en zw peper. Smeer met een lepel wat tomatenpuree over de vis. Daarboven op de aardappelschijfjes. in de rondte net als dakpannen spreiden. Tenslotte 2 tot drie kopjes bouillon eroverheen. Net tot onder de aardappels. Afdekken met folie en in de oven plaatsen. Na een half uur testen op gaarheid. Anders nog even door laten stoven.

(36)