Benodigd:

– 500-600 gr. geschilde aardappelen
– 6 eetl. margarine of olie
– 4 middelgrote gesnipperde uien
– flinke mesp. gemalen komijn
– 1 panklare in vingerbrede repen gesneden prei
– 100 gr. geraspte wortelen
– 75 gr. gewassen rijst
– 150 gr. sperziebonen of een ½ blik
– 6 bouillontabletten of 15 blokjes
– 200 gr. doperwten uit blik of diepvries
– 2 kruidenbuiltjes
– 6 eetl. fijngehakte peterselie
– 8 Frankfurter knakworstjes
– zout en aroma
– kokend water

Bereiding:

Was de aardappelen, snijd ze in dunne plakken. Verhit de olie, bak daarin de aardappelen even aan, voeg de uien toe en fruit deze glazig. Strooi de komijn in de pan, voeg de rijst toe met de prei, wortelen, sperziebonen en de bouillontabletten. Schep alles goed door elkaar en giet 3 liter kokend water in de pan, voeg nu de erwten uit de diepvries, de kruidenbuiltjes en peper, zout en aroma toe.
Roer alles goed door tot het water weer kookt en laat de aardappelen, rijst en groenten gaar worden. Roer de peterselie door de soep. Verwarm de laatste 5 minuten de worstjes en de doperwten uit blik mee. Haal de kruidenbuiltjes uit de pan. Proef de soep en voeg eventueel nog zout, peper en aroma toe.

(334)