Benodigd:

600 gr. aardappelen
1 kleine bloemkool
100 gr. sperziebonen
100 gr. worteltjes
zout
150 gr. diepvriesdoperwtjes
100 gr. champignons
10 ansjovisfilets
2 eet. wijnazijn
1 theel. zout
mesp. witte peper
2 hard gekookte eieren
3 eetl. olie
2 eetl. fijngehakte peterselie

Bereiding:

Kook de aardappelen in 25-30 minuten gaar, giet af, laat afkoelen, pel ze en snijd ze in plakjes. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in een ruime hoeveelheid water in ca. 20 minuten gaar. Maak de worteltjes en sperzieboontjes schoon en snijd de boontjes in stukjes van ca. 4 cm. lang en de worteltjes in plakjes. Kook de worteltjes en boontjes in weinig water met zout in 15 minuten gaar. Kook de doperwtjes met 2-3 eetlepels water en wat zout in 3 minuten gaar. Maak de champignons schoon en maak er plakjes van. Snijd de ansjovisfilets in smalle reepjes. Vermeng de azijn met het zout en de peper. Snijd de eieren in kleine partjes. Schep de plakjes aardappel, de uitgelekte groenten, de champignons, de ansjovisfilet en de azijn in een schaal luchtig dooreen. Roer de olie door de salade en garneer het gerecht met de partjes ei en de peterselie.

(37)