Ingredienten voor de nassi
Voor 4 personen
1 pak rijst heel of grof gebroken korrel (is goedkoper)
2 stukjes kipfilet
1 pakje dobbelsteentjesspek of spekreepjes
4 eieren.
1 pak nassigroente(of gesneden spitskool, prei, wortels, selderij, stukjes paprika)
gewoon wat u in huis hebt
4 teentjes knoflook
1 ui
4 eetlepels slaolie
1 theelepel sesamolie
Zout en zwarte peper.

Voorbereiding – mise en place

Snij de kipfilet in kleine stukjes. Druk met de platte kant van een hakmes de knoflook (pletten). Snipper het ui alsook uw eigen groente. Het nassigroente pakket is al gesneden en gewassen.

Zet de rijst op.

De bereiding.

Plaats een wadjan of een hele grote pan op het vuur.

Doe de slaolie erin, verhit de olie.

doe de knoflook en ui in de hete olie.

Even laten fruiten dan de kipfilet er in en even roeren. met de schuimspaan.

Dan de spekblokjes erbij en even opbakken. Breek dan de eieren boven de wadjan

Ei erin en roerbak heel lichtjes. gooi wat zwarte peper er in en een theelepel zout.

Doe de groente erbij en dan de rijst. Tussentijds roeren (omscheppen).

De sesamolie over de rijst en goed mengen.

Vuur klein en even laten.

Klaar. Als u de rijst al had duurt het geheel maar een half uur. Snel toch ?

Garneer er wat zuurs bij Atjar Tjampoer zuurgoed of bv komkommer in gesneden plakjes die eerst in een scheutje

licht azijn gemengd met een theelepel suiker worden gedompeld of gesneden augurk.

En dan nog sambal voor de heethoofden.

TIP

De rijst moet stevig van korrel zijn.
Als u de rijst een dag eerder maakt krijgt u perfecte nassi
Bedenk dat meer water de rijst zacht maakt
minder water het tegeneffect.
Er moet net genoeg water boven de rijst om te garen.

(1)