Benodigdheden voor 6-12 personen.

Benodigd:
1 verse, goed rijpe ananas
100 gr. suiker
¼ ltr. slagroom
20 gr. gelatine
– sap van 1 citroen
225-250 gr. magere kwark
2 dl. curaçao, cherry brandy of Grand Marnier
200 gr. gekonfijte kersen
– poedersuiker

Belangrijkste keukengerei: lang smal mes met spitse punt, appelboor.

Bereiding:
Snijd het kapje van de ananas af. Zet het mes rechtop langs de binnenzijde van de schil en snijd het vruchtvlees voorzichtig uit de ananas. Los de suiker op in 1 dl. water, week de gelatine in veel koud water. Klop de slagroom stijf. Knijp het water uit de gelatine en los de gelatine op in de warme suikerstroop, voeg het citroensap toe. Laat de oplossing iets bekoelen en klop deze door de room. Houd 10-12 rode kersjes apart. Snijd de rest in kleine stukken.

Klop de kwark glad met de helft van de likeur, schep er de vruchtjes door en spatel de kwark voorzichtig door de room. Proef de massa en voeg eventueel nog citroensap, suiker en/of likeur toe. Laat de massa geleiachtig worden en schep deze, als de vruchtjes niet meer zakken, in de uitgeholde ananas. Snijd het vruchtvlees in schijven en steek er met een appelboor de kernen uit. Besprenkel de ananas met wat likeur, strooi er poedersuiker op en rangschik ze om de gevulde ananas. Garneer de schijven met gekonfijte vruchtjes.

(193)