Benodigd:

– 1 kip
– 6 fijngemaakte kemiriepitten
– 2 grote uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 afgestreken dessert lepel ketumbar
– 1 stukje trassi
– 1 eetl. bruine basterdsuiker
– zout
– 1 theel. Laos
– 1 theel. santen
– 1 seréhstengel
– 2 blaadjes daun-salam
– 2 blaadjes djeruk (citroen)
– olie

Bereiding:

Snijd de kip in kleine stukken en kook ze half gaar in wat water. Fruit in de olie de kemirie, uien, knoflook, ketumbar, trassi, suiker, zout en Laos. Voeg er dan de santen bij. Daarna voegt u er de seréhstengel, daum-salam en de djeruk aan toe. De kip er in leggen en langzaam gaar koken, goed dik in laten koken.

(35)