Benodigd:

– 8 middelgrote aardappels
– zout en zwarte peper
– 4 stukken konijn zonder bot, elk ca. 140 gram
– 2 eetl. olie
– 3 theel. Dijon- of dragonmosterd
– 4 eetl. Griekse of Bulgaarse yoghurt
– ½ citroen
– 4 eetl. olijfolie
– 50 gr. margarine

Garnering: 4 takjes dragon, erbij:1 citroen

Bereiding:

Verwarm de grill voor op de hoogste stand en breng water aan de kook. Borstel de aardappelen schoon doe doe ze met zout naar smaak in een pan. Schenk er kokend water op en breng opnieuw aan de kook. Kook de aardappels 8 minuten, giet ze af en laat ze afkoelen. Leg de bouten op een rooster, zet het rooster 10 cm. onder het grillelement. Meng de olie met de mosterd, yoghurt, 1 theel. citroensap en zout en peper naar smaak. Bestrijk de bouten met de helft van het mengsel, grilleer ze 6 – 7 minuten, draai ze om, bestrijk de andere kant eveneens en grilleer die ook 6 – 7 minuten. Snijd intussen de afgekoelde aardappels in blokjes van 3 cm. Verhit de olijfolie en margarine in een koekenpan en bak de aardappels 10 – 12 minuten op een middelhoog vuur onder voortdurend roeren en schudden van de pan. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met zout. Was en droog de dragon en snijd de citroen in partjes. Leg de bouten op 4 borden en garneer iedere bout met een takje dragon. Serveer met gebakken aardappels en partjes citroen.

(243)