Benodigd:

– 1 kip
– zout, peper, nootmuskaat en daun-salam
– ½ (witte) kool, niet te fijn gesneden
– indien voorradig verse slabonen
– 2 uien, fijngemaakt
– 1 teentje knoflook, fijngemaakt
– 1 stukje trassi
– 2 theel. ketumbar
– 3 theel. djinten
– olie

Bereiding:

Kook de kip gaar met zout en daun-salam. Wanneer de kip gaar is, deze laten uitlekken in een vergiet. Bewaar de bouillon van de kip. Pluk het vlees er vanaf. Kook in de bouillon de kool half gaar, heeft u verse slabonen dan neemt u de helft van de bouillon om daarin de bonen, uiteraard halfgaar, te koken. Fruit in olie de uien, knoflook, trassi, ketumbar en de djinten. Zijn de uien bruin dan de kip erbij en deze nog kruiden met wat nootmuskaat en peper. De groenten heeft u van tevoren al uit laten lekken en u voegt die nu in het geheel toe. Laat het geheel op een klein vuur sudderen met een paar kopjes bouillon.

(46)