Een heerlijke Italiaanse spaghettischotel. In tegenstelling met de meeste spaghettischotels wordt bij dit gerecht geen parmezaanse kaas geserveerd.

Benodigd:

400 gr. spaghetti
3 eetl. olie
1 kleine zeer fijngesneden uien
2 ansjovisjes in olie uit blik
3 teentjes knoflook uit de knijper
4 gepelde tomaten
2 blikken tonijn naturel van 220 gr.
2 eetl. boter
2 eetl. zeer fijngehakte peterselie
½ eetl. kleingesneden basilicum of poeder
– zout en aroma
– peper uit de molen

Bereiding:

Kook de spaghetti gaar in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de olie, fruit daarin de ui glazig. Maak de ansjovis fijn in de pan en voeg de knoflook toe. Temper de warmtebron. Snijd de tomaten in plakken, verwijder het zaad en laat de tomaten met de ui en ansjovis gaar worden. Neem de velletjes en graten van de tonijn en roer de vis door het mengsel in de pan. Giet de spaghetti af, schud er de saffraan en boter door met peterselie en basilicum. Schep de ui met tomaat en vis door de spaghetti.

Proef de spaghetti en voeg naar smaak zout, peper en aroma toe.

(79)