Benodigd:

– 75 gr. boter
– 75 gr. rundermerg
– 1 grote in smalle ringen gesneden ui
– 3 eetl. bruin van jus
– 350 gr. kleefrijst
– 2 ltr. bouillon van tabletten of blokjes
– 100 gr. gemalen parmezaanse kaas
– 150 gr. in kleine blokjes gesneden boterham worst
– flinke mesp. saffraan of kurkuma
– aroma, peper en zout

Bereiding:

Maak 50 gram boter warm en laat daarin het merg en de ui goudgeel fruiten. Doe de rijst in de pan en bak ze onder geregeld roeren even aan. Voeg de jus en enkele eetlepels bouillon toe. Breng de rest van de bouillon aan de kook en voeg deze met kleine hoeveelheden tegelijk, onder goed roeren aan de rijst toe.

Wacht steeds met het bijschenken van de bouillon tot de reeds toegevoegde portie door de rijst is opgenomen. Houd zowel de rijst als de bij te schenken bouillon aan de kook. Voeg als na 18-20 minuten alle bouillon is verbruikt en de rijst gaar is, de rest van de boter, de saffraan, kaas, worst, araoma, peper en eventueel zout naar smaak toe.

(45)