Benodigd:

– 1.½ blik bruine bonen
– 150 gr. gehakt
– 1 grote fijngehakte ui
– 1 teentje knoflook uit de knijper
– 4 eetl. olie
– 50 gr. in blokjes gesneden vet gerookt spek
– 250 gr. zuurkool
– 2 eetl. bloem
– 4 eetl. fijngehakte peterselie
– zout, peper en aroma

Bereiding:

Giet het grootste deel van het nat van de bonen af en maak de bonen in de rest van het nat langzaam warm. Roer door het gehakt ui en knoflook. Maak de helft van de olie warm en bak daarin het gehakt gaar, roer regelmatig met een vork
erdoor zodat het gehakt kruimelig blijft. Verwarm de rest van de olie, bak daarin de blokjes spek uit en maak daarin de zuurkool warm. Roer door het gehakt de bloem en peterselie, doe daar dan de zuurkool met spek door en schep
hier de bruine bonen door. Voeg aan het gerecht aroma, peper en eventueel zout naar smaak toe.

(129)