Benodigd:

aardappelen
handjevol gezouten spekreepjes ( supermarkt )
1 grofgesneden ui
½ in stukjes gesneden paprika*
handje vol gesneden champignons*
handje vol spercibonen* (blik)
handje vol bloemkool roosjes* (voorgaren)
boter ( margarine )

Bereidingswijze:

Aardappelen schillen en in stukjes snijden, in pan water aan de kook brengen en indien het water kookt stukjes aardappel erin en het vuur uitdraaien. De stukjes aardappel ± 4 minuten laten garen, afgieten en laten uitlekken.

In een bakpan de boter verhitten en de uitgelekte aardappeltjes erbij doen, zodra de aardappeltjes beginnen te bruinen de ui en de paprika erbij en als laatste vlak voor tijd de plakjes champignons er doorheen.

Het gebruik van deze groenten is afhankelijk van wat er de andere dagen op tafel komt, en wat er in de aanbieding is, gebruik ik al deze groenten dan doe ik een heel pakje spekjes erdoor. Smaakt lekker bij alle vlees en lekker met mayo- of knoflooksaus

Overgebleven spekreepjes kunnen eventueel in de vriezer en champignons en de rest van de paprika kan wel weer door b.v. macaroni of spaghetti, zo hoef je niets weg te gooien

(59)