Benodigd:

1 kg. konijnenpoten, vers of uit de diepvries
3 eetl. bloem
4 eetl. olie
60 gr. margarine
2 middelgrote grofgesneden uien
2 middelgrote gesnipperde worteltjes
2 in smalle repen gesneden stengels bleekselderij
500 gr. in stukken gesneden tomaten of 1 blik (400gr.)
2 dl. tomaten of kruidenbouillon van ½ tablet
4 eetl. maizena
– flinke mespunt oregano- of marjoleinpoeder
2 dl. droge witte wijn
100 gr. kleine panklare champignons of 1 blikje (120 gram)
– worcestersaus
– zout en peper

Belangrijkste keukengerei: draaizeef, zeef of mixer

Bereiding:

Was en droog de stukken konijn. Vermeng de bloem met de peper en zout en bestrooi daar het vlees mee. Maak de olie goed warm, bak daarin de stukken konijn vlug aan alle zijden mooi van kleur en neem het vlees uit de pan. Doe daar de margarine in en fruit de uien onder geregeld omscheppen goudgeel, voeg de worteltjes en de bleekselderij toe en leg de stukken konijn weer in de pan. Doe daar de tomaten bij met de bouillon en laat de inhoud van de pan koken. Leg het deksel op de pan, draai de vlam laag en laat het vlees gaar worden, controleer dit na 1 uur.

Neem het vlees uit de pan en wrijf de inhoud van de pan door de zeef. Maak van de maizena met de oregano en de wijn een papje en bind daar de inhoud van de pan mee.Doe de champignons erbij, snijd grote exemplaren eerst overlangs in niet te dunne plakken. Leg de stukken konijn weer in de pan en laat het vlees in de saus nog 10 á 20 minuten stoven. Proef de saus voor het serveren en maak die pikant van smaak met worcestersaus, peper en zout.

Geef ook eens een polentapudding bij deze wildschotel

(62)