Benodigd:

– (schouder)karbonades
– 50g margarine
– 2 fijngesnipperde uien
– 4 fijngesnipperde teentjes knoflook
– 1 citroen
– 1 dl. bouillon (tablet)
– 2 eetl. peterselie
– zout en peper

Bereiding:

Bestrooi de karbonades met peper en zout. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Boen de citroen schoon, rasp de schil er af en pers de vrucht uit. Verhit de margarine in een pan en bak hierin de karbonades aan beide kanten mooi bruin. Haal dan het vlees uit de pan. Bak in het achter gebleven bakvet de uien en knoflook lichtbruin. Roer dan het citroensap en citroenrasp erdoor. Leg hier de karbonades op en giet de bouillon erbij. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel schuin op de pan en stoof de karbonades in ongeveer 15 minuten gaar. Leg de karbonades op een schaal, schep het stoofvocht erover en bestrooi het met peterselie.

(48)