Benodigd:

– 4 varkensschnitzels
– 2.½ eetl. bloem
– (versgemalen)peper en zout
– 1 ui, gesnipperd
– 1 winterwortel, grof gehakt
– ½ struik bleekselderij, grof gehakt
– sap en rasp van 2 perssinaasappelen
– 2 dl. tomato frito (Heinz)
– ½ kippenbouillontablet
– 2.½ eet. fijngehakte peterselie

Bereiding:

Wentel de schnitzels door een mengsel van bloem , peper en zout naar smaak. Bak ze in hete olie aan beide kanten lichtbruin, neem ze uit de pan. Bak de ui, wortel en de bleekselderij al omscheppend 5 minuten in het bakvet. Voeg de sinaasappelrasp en sap, tomato frito en het bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Leg de schnitzels bij de groenten in de saus en laat alles in ± 10 minuten gaar stoven. Bestrooi met de peterselie. Lekker met risotto en gestoofde witte kool.

(15)