Voor 6 personen.

Benodigd:
300 gr. ui, grof gehakt
15 tenen knoflook, geperst
4 eetl. verse gemberwortel, fijngehakt
3 eetl. arachide-olie
1 eetl. sesamolie
1.½ theel. chilipoeder
1 theel. kurkuma
1.½ kg. varkensvlees, in blokjes van 3 cm.
1 eetl. azijn
2.½ dl. water of bouillon
2 eetl. verse korianderblaadjes

Bereiding:

Meng ui, knoflook en gember in een vijzel of keukenmachine tot een gladde pasta. Verhit de arachide-olie en de sesamolie in een grote pan. Fruit de uienpasta op een matig vuur ca. 15 minuten, tot hij goudbruin is en aan de randjes olie verschijnt. Voeg chilipoeder, kurkuma en varkensvlees toe. Roer goed, zodat al het vlees met kruiden bedekt is. Voeg azijn en water toe, doe de deksel op de pan en laat de curry 1.½ uur sudderen. Indien nodig kunt u het deksel van de pan nemen om het vocht in te laten koken. Breng op smaak met zout (als u bouillon in plaats van water gebruikt, hebt u minder zout nodig). Strooi de koriander erover.

Serveer met rijst.

(53)