(tournedos in een krokant jasje)

Benodigd:

4 stuks beef Wellington
1 ui, fijn snipperen
250 gram champignons
1 teentje knoflook, fijn snipperen
1 eidooier
4 plakjes bladerdeeg
peper & zout
100 gr margarine
1 dl cognac
1 dl room
1 eetlepel bloem

Bereiding:

Het mengsel van ui, champignons en knoflook in de pan met 20 gr margarine verwarmen tot het lichtbruin is. Voeg de helft van de cognac erbij en de room.Laat dit inkoken tot het een dikke massa is en breng op smaak met peper en zout
(moet hartig zijn). Strooi de eetlepel bloem over het mengsel en roer dit er doorheen, laat het geheel 5 minuten heel zachtjes gaar worden. Laat het mengsel vervolgens afkoelen tot het koud is. Bak de tournedos in de rest van de boter om
en om tot ze lichtbruin zijn.

Haal ze uit de pan, laat ze afkoelen tot ze koud zijn en bestrooi ze met peper en zout. Blus het braadvocht af met de andere helft van de cognac en breng op smaak met peper en zout. Serveer dit als saus
bij de tournedos. Neem een plakje bladerdeeg met daarop in het midden een eetlepel van het champignon mengsel, leg de tournedos er bovenop en vouw het plakje bladerdeeg met de punten naar elkaar toe dicht. Plak dit vast met een
beetje water zodat het pakje goed dicht is, draai vervolgens het pakje om en plaats het op vetvrij papier op een bakblik. Het gehele pakje insmeren met eigeel. Bak de pakjes af in een voorverwarmde oven op 180°C, ± 20 minuten tot
ze goudbruin zijn.

(70)