Benodigd:

– 250 gr. champignons
– 25 gr. margarine
– 1 eetl. citroensap
– 1 ltr. bouillon (blokje)
– 40 gr. bloem
– peper, zout
– 2 eetl. halfvolle koffiemelk of room
– bieslook

Bereiding:

Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit de margarine en smoor hierin de champignons samen met citroensap in ongeveer 5 minuten. Voeg bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 10 minuten doorkoken. Roer van de bloem met water een glad papje. Voeg wat van de hete soep toe en roer goed. Giet het geheel vervolgens onder zeer goed roeren bij de
soep. Laat nogmaals de soep enkele minuten doorkoken om te binden. Blijf ondertussen goed roeren. Maak op smaak met peter, zout, eventueel citroensap en koffiemelk. Knip de bieslook fijn en strooi deze erover.

(311)