Benodigd:

3 eetl. slaolie
1 grote zeer fijn gesnipperde ui
1 groot zeer fijngesnipperd teentje knoflook
10 grote gepelde tomaten zonder zaad of 2 blikjes tomatenpuree
6 vegetarische bouillonblokjes
60 gr. rijst
¼ blik prinsessenboontjes (180 gr.)
½ klein laurierblad
6 eetl. geraspte oude Goudse kaas
mesp. marjolein
peper uit de molen
zout en aroma

Bereiding:

Verwarm de olie, fruit daarin de ui en de knoflook goudgeel. Voeg de stukken tomaat of de tomatenpuree met 4 dl. warm water toe en de bouillonblokjes. Giet 1 liter kokend water in de pan, voeg de rijst toe en roer tot het water kookt. Doe het laurierblad erbij, leg het deksel op de pan en laat de rijst op een laaggedraaide warmtebron gaar worden. Snijd de boontjes in stukken van ongeveer
gelijke grootte, neem het laurierblad uit de pan en doe daar de boontjes en de marjolein in. Proef na 8-10 minuten zacht doorkoken of de boontjes gaar zijn, voeg aan de soep naar smaak aroma, peper en eventueel zout toe, maar houd er rekening mee dat de kaas ook zout is. Roer de geraspte kaas even voor het opdienen door de dikke rijstsoep.

(135)