Parmaham en meloen is een klassieke combinatie die je nog steeds vaak ziet staan op de menukaart van een restaurant. Door de frisse smaak van de meloen, is het ook een ideale zomersnack. Je kan van deze combinatie ook een heerlijke, maar simpele salade maken. Deze combinatie wordt veel gegeten en de smaken passen perfect bij elkaar. De zoete smaak van de meloen en de zoute smaak van de parmaham gaan perfect samen.
Eigenlijk is het een erg simpel gerecht, maar door het zelf wat leuker te maken door bijvoorbeeld de meloen als bolletjes te serveren ziet het er meteen wat leuker uit. Naast dat het lekker smaakt, is het ook een gezond recept. Handig dus als je op zoek bent naar een lekker gerecht wat tegelijkertijd ook nog eens gezond is én makkelijk is om te bereiden!
salade
Ingrediënten voor 1 persoon:
-50 gram sla naar keuze
-3 of 4 plakken parmaham
-¼ galiameloen
-Parmezaanse kaas of oude kaas
-Pijnboompitjes
-Optioneel: cherrytomaatjes, gehalveerd

Ingrediënten dressing:
-½ eetlepel olijfolie
-1 eetlepel balsamicoazijn
-Zout en peper

Bereiding:
1.Snijd de meloen doormidden, haal de pitten er uit en snijd meloen in blokjes. Of als je het leuk vindt om bolletjes meloen te serveren, gebruik dan een kleine ijsschep. Snijd de meloen doormidden, haal de pitten er uit en gebruik de ijsschep hoe je hem ook zou gebruiken bij ijs.
2.Maak nu de dressing, meng de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper door elkaar en roer goed. Zet de dressing even aan de kant.
3.Rooster wat pijnboompitten kort, in een pan zonder olie of vet. Rasp ondertussen de kaas of snijd wat dunne plakken af.
4.Pak een bord en leg hier de sla op. Leg de parmaham plakken op de sla samen met de meloen stukjes. Roer de dressing nogmaals door en giet de dressing er overheen. Verdeel als laatste de geroosterde pijnboompitten en kaas over de salade en eet smakelijk!

Deze zomerse salade kun je serveren als voorgerecht ‘s avonds, maar is ook een uitstekend lunch gerecht. Wanneer je wat wilt afvallen en koolhydraten wilt vermijden, past deze salade uitstekend binnen het koolhdyraatarm dieet. Je kunt deze salade makkelijk van te voren maken en meenemen naar je werk bijvoorbeeld. Voor de afwisseling kun je wisselen met de soort meloen en ham. Ook kun je eens mozzarella gebruiken. Of een kleine amuse maken met deze ingrediënten, lekker bij een zomerse BBQ!

(152)