Benodigd:

– 600 gr. geschilde aardappelen
– 2 grote gesnipperde uien
– 400 gr. zuurkool
– 50 gr. jonge belegen Goudse kaas
– 8 plakken boterhamworst van 25 gr. per stuk
– 2-2.½ dl. melk
– zout + aroma
– peper uit de molen
– paneermeel
– 1 eetl. olie
– 60 gr. margarine

Bereiding:

Was de aardappelen en laat ze met een flinke bodem water en zout 15-18 minuten koken. Verwarm 40 gram margarine en fruit daarin de ui goudgeel. Doe de zuurkool erbij en strooi daar wat peper op; laat de zuurkool 8 minuten sudderen. Beboter de ovenschaal met de rest van de margarine; schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor op 220 °C. Giet de aardappelen af en snijd ze in dunne plakjes. Doe de helft daarvan in de ovenschaal. Leg de kaas op de aardappelen en schik daar de helft van de worst op. Schep de zuurkool in de schaal, leg daarop de rest van de worst en de aardappelen. Maak de melk warm, voeg naar smaak, zout, peper en aroma toe en giet zoveel melk in schaal dat de onderste laag aardappelen helemaal onderstaat. Strooi paneermeel over de aardappelen en druppel de olie erover. Leg een deksel op de schaal en zet deze in de oven. Neem na 10 minuten het deksel weg en laat het gerecht verder gaar en mooi van kleur worden.

(33)