Benodigd:

– 500 gr. witlof
– 2 eetl. olijfolie traditioneel
– 1 teentje knoflook, gesnipperd
– 1 eetl. tomatenketchup
– 1 theel. ketjapmanis
– ½ theel. sambal
– mespuntje paprikapoeder
– 1 theel. natuurazijn
– 1 eetl. suiker
– peper en zout

Bereiding:

Was de witlof, snijd de harde kern eruit en snijd de witlof in repen van 1 cm. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de witlof al omscheppend ± 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak hem 1 minuut mee. Schep de ketchup, de sambal, de ketjap, het paprikapoeder, de azijn en de suiker erdoor en roerbak alles nog ± 3 minuten. Breng de groente op smaak met peper en zout.

Lekker met witte rijst en een gebakken stuk kip of b.v een vegetarische schnitzel.

(125)