Benodigd:

ca. 1.½ kg. kruimige aardappelen
± 600 gr. fijngesneden andijvie
ca. 1.½ dl. melk
40 gr. margarine
½ eetl. azijn
zout, peper, nootmuskaat
1 á 2 speklappen in kleine stukjes en uitgebakken

Bereiding:

Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze met wat water en (zout) in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af, bewaar wat kookvocht en stamp de aardappelen fijn met een stamper. Verwarm de melk, roer de warme melk, de margarine en wat peper tezamen met het uitgebakken spek door de puree.

Schep de fijngesneden andijvie erdoor, voeg eventueel een scheutje kookvocht (jus) toe om het extra smeuïg te maken. Breng de stamppot op smaak met zout, peper, nootmuskaat en azijn.

Lekker met een ouderwetse gehaktbal.

Tip: U kunt eventueel de andijvie vervangen door witlof, veldsla of ijsbergsla.

(67)