Benodigd:

400 gram mie
1 blikje bamboescheuten
1 flinke prei
200 gr. taugé
1 bakje champignons
400 gr. kalkoenfilet
2 eetlepel olie
2 theelepel gemberpoeder (djahé)
3 eetlepels ketjap
2 eetlepel droge sherry
– peper en zout

Bereiding:

Kook de mie in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de bamboescheuten uitlekken. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Was de taugé en laat de groente uitlekken. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Snijd de kalkoen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de kalkoen in 5 minuten gaar en bruin. Roerbak de prei enkele minuten mee. Voeg de champignons en de bamboescheuten toe en roerbak ze even mee. Schep de uitgelekte mie en de taugé er door en warm het gerecht goed door. Breng het op smaak met het gemberpoeder,
ketjap en de sherry.

(59)