Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 450 gram gehakt
  • 1 paprika (rood voor de kleur)
  • 2 ui (door de helft en dan in dunne plakjes snijden zodat je halve rondjes krijgt)
  • 1/2 blikje maïs
  • teentje knoflook (fijngesnipperd)
  • krop sla
  • zakje kaas
  • 1 courgette
  • pakje met 8 tortilla’s (lokale supermarkt)
  • kruidenmix (lokale supermarkt)
  • potje saus (lokale supermarkt)
  1. Gooi het gehakt in de pan, hak het uit elkaar zodat je de gehakt rul kunt bakken. Na enkele minuten voeg je 100ml water erbij en het pakje kruidenmix samen met het knoflookteentje. Je krijgt nu een papperig niet gaar gehaktprutje. Laat dit doorpruttelen, zo krijg je het gehakt heel makkelijk gaar en rul tegelijk.
  2. Voeg de paprika en courgette als eerste toe, zodat deze goed gaar worden. De courgette en paprika groot snijden, dit is wel zo lekker. Als je ze te klein snijd, verdwijnt de smaak van de groenten.
  3. Voeg dan de mais toe en breng de saus op smaak met behulp van peper en zout.
  4. Doe de tortilla’s 30 seconden in de magnetron.
  5. Voeg als allerlaatste de ui toe, laat dit maximaal 1 minuut pruttelen, zodat de ui nog lekker knapperig is.
  6. Serveer met kaas, verse sla (zonder dressing).

(33)