Benodigd:

– 300 gr. elleboogmacaroni
– 1 kleine selderieknol
– 2 grote grofgesneden uien
– 250-300 gr. smalle plokworst zonder vel
– 2 niet te dikke preien
– 2 bouillonblokjes of 1 tablet
– 1 fijngehakt bosje selderie
– 50 gr. margarine
– peper uit de molen
– zout en aroma

Bereiding:

Snijd de boven- en onderkant van de selderieknol en snijd deze overdwars in vingerdikke plakken. Schil de plakken dik af, verwijder donkere of aangestoken delen. Was de plakken en leg ze onder water in een kom. Verwarm de margarine, fruit daarin onder geregeld omscheppen de uien goudgeel. Snijd intussen de worst in blokjes of dunne plakken en maak de prei schoon. Snijd deze in ringen van ½ cm. dikte en doe deze met de worst bij de uien. Breng 5 dl water bij de uien aan de kook, giet daar het water bij waarin de selderieplakken liggen.

Snijd de selderie in smalle repen of blokjes. Doe, zodra het water kookt, de knolselderie met de macaroni in de pan en voeg de bouillonblokjes toe. Roer tot de bouillon kookt en laat de inhoud van de gesloten pan op de laaggedraaide warmtebron in 10-12 minuten gaar worden. Schep er dan de bladselderie door, sluit de pan en proef het gerecht na 2 minuten. Voeg naar smaak aroma, peper of zout toe. Schenk het teveel aan kookvocht uit de pan in een met kokend water omgespoelde sauskom en bestrooi het
macaronipotje voor het opdienen desgewenst met geraspte pikante kaas. Indien gewenst de saus er apart bij serveren.

(38)