Benodigd:

400 gr. mager gehakt h.o.h.
6 eetl. paneermeel
2 eieren
5 eetl. fijngehakte peterselie
1 middelgrote zeer fijngesnipperde ui
2 teentjes knoflook uit de knijper
5 eetl. geraspte oude Goudse of parmezaans kaas
3-5 eetl. melk
– vleeskruidenpoeder
2 eetl. olie
3 eetl. gesmolten boter
– sap van ½ citroen
– peper uit de molen
-zout en aroma

Bereiding:

Doe het gehakt in een kom, voeg 4 eetlepels paneermeel, de eieren en peterselie toe. Roer alles zeer goed door elkaar met de ui en knoflook, kaas, vleeskruiden, aroma, peper en zout. Voeg zoveel melk toe tot een diksmeuige mengsel ontstaat en maak dit pikant van smaak. Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor op 200°C. Bestrijk de ronde vorm Ø 22-24 cm. met olie, strooi er de rest van de paneermeel in. Druk het gehakt stevig in de vorm, strijk de bovenzijde van het gehakt met een met citroensap natgemaakte lepel glad. Giet daarop de boter en zet de vorm in de oven tot de gehakttaart gaar en mooi van kleur is geworden.

Presenteer bij deze taart eventueel sneetjes bruinbrood en pikante tomatenketchup.

(74)